Pomalé Python riešenia

Ahojte.

Ak riešite príklady na testovači pomocou Pythonu, možno sa vám stalo, že inak správne riešenie dostalo chybu "Prekročený časový limit". Problém samozrejme môže byť, že vaše riešenie robí niečo naviac a kvôli tomu je pomalé. Môže sa však stať, že daný problém sa v Pythone v danom limite vyriešiť nedá.

Tento problém nastáva preto, že Python je výrazne pomalší ako C++ (na druhej strane má veľa iných výhod) a naše limity sú prispôsobené rýchlejšiemu C++. Radi by sme tento problém aspoň sčasti riešili. Ak teda narazíte na problém, ktorý neviete v Pythone vyriešiť (kvôli časovému limitu), napíšte nám na ksp-info@ksp.sk. My sa pokúsime zväčšiť časový limit, poprípade ak to nebude možné, aspoň budeme vedieť o danom príklade a budeme to môcť riešiť inými spôsobmi.

michal27,

Stringy

Pribudli štyri úlohy na prácu s reťazcami - jednoduchá na rozcvičku, jedna na vyskúšanie trie či hashovania, a potom po jednej úlohe pre obe tieto algoritmy.

Hodobox,
ulohy

Toky v grafoch

Pribudli tri úlohy na toky v grafoch. Sada je určená hlavne pre pokročilých, ale dobrodružné duše ju tiež môžu skúsiť vyriešiť. Ak túto sadu ešte nebudete mať zajtra vyriešenú (čo je očakávaný stav :), môžete sa prísť pozrieť na prednášku o tejto téme.

buj,
ulohy

Number Theory

Pribudajú úlohy na téóriu čísel. Veľa šťastia :)

Hodobox,
ulohy

Zasa nové úlohy...

Pribudlo zopár ľahkých úloh na tému triedenia pre začiatočníkov a mierne pokročilých. Veselé kódenie!

Hodobox,
ulohy

Grafy - LCA

A je tu ďalšia podkategória na grafy - najnižší spoločný predok.

1. je aj pre pokročilých, 2. a 3. už skôr pre makačov.

Hodobox,
ulohy

Nové úlohy na implementovanie

Ak aj viete aký algoritmus úlohu vyrieši ale za nič na svete neviete váš program presvedčiť aby robil to čo chcete, teda sa vám nedarí myšlienku správne naťukať do klávesnice, môžete si práve túto schopnosť precvičiť v novej sade úloh - Implementačne náročné úlohy.

V nej sa objavili zhruba prvé dve tretiny pripravovaných úloh - tie najťažšie sa k nim dúfame pripoja čoskoro. Čaká vás parsovanie vstupu, simulácia, angličtina, vykresľovanie a viac, aj pre tých čo sú len mierne pokročilí. Ale pozor, spodnejšie úlohy tejto sady nie sú vhodné pre slabé žalúdky...

Hodobox,
ulohy

Niečo pre makačov

Tentoraz pribudla dvojica úloh pre makačov!

Ak ste o nich ešte nepočuli alebo sa ich bojíte, zajtra o nich budeme mať prednášku.

Hodobox,
ulohy

Topologické Usporiadanie

Pre pokročilých je tu opäť zopár nových úloh :)

Hodobox,
ulohy

Nová úloha na Floyd-Warshalla

Pre pokročilích prinášame novú úlohu na Floyd-Warshalla: Stavba Ciest

Hodobox,
ulohy